woensdag 7 september 2011

DVD 'Moslim zijn vandaag' nu verkrijgbaar

De lang verwachte DVD-documentaire van MANAvzw is nu verkrijgbaar. Het werd een boeiende documentaire waarin de interne diversiteit van islam alle aandacht kreeg. De Turkse vrouwelijke hoca Recebiye en haar man Ziya, migranten die zich vele jaren geleden in het landelijke Neerpelt vestigden. Malika die leeft en werkt in een multiculturele stad als Brussel. Abdelhay, een geslaagde zakenman in een groot telecom-bedrijf. Jonge studenten van de KULeuven die elk op hun manier met hun geloof omgaan. Hannatou uit Niger die trouwde met een Vlaming Ilber die drie oorlogen meemaakte in zijn thuisregio en uiteindelijk in Gent terecht kwam waar hij psychologie studeert en er imam werd van de Bosnische moskee. Ze maken allen deel uit van de mozaïek van de Belgische islam. Het zijn stuk voor stuk moslims van vandaag.


De DVD kost slechts 9,95€ en is voorzien van een prachtig boekje dat meer uitleg biedt over de beginselen van de islam, de aanwezigheid van moslims in Vlaanderen en enkele knelpunten in het maatschappelijke debat.

Voor alle leerkrachten en vormingswerkers werd bij de DVD ook meteen een downloadbare brochure voorzien met enkele eenvoudige educatieve methodieken die de mogelijkheid bieden om rond de DVD 'Moslim zijn vandaag' verder in gesprek te gaan met zijn klas of groep.

Klik hier om het pakketje te downloaden.

Je kan de DVD bestellen door te mailen naar info@manavzw.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten