dinsdag 29 november 2011

Tussen Hemel & Aarde - De Wereld van Djinns & Engelen

Lezing in de Centrale Gent, 04/12/2011, 16u

In deze lezing willen we jullie meenemen naar de mystieke wereld van djinns, zwarte magie, hekserij, islamitische alternatieve geneeskunde en psychotherapie. We laten personen met de nodige expertise aan het woord die deze wereld zullen aftoetsen aan de realiteit van psychische en somatische klachten. Deze aftoetsing zal gebeuren door een reflectie te maken tussen geloof en wetenschap, geloof en bijgeloof, werkelijkheid en illusie, spiritualiteit en therapie. Hierbij zullen vragen met volwaardige discussiepunten rond de verschillende visies op het begrip ‘lijden’ uitgewisseld kunnen worden

SPREKERS: Khalid Ben Haddou (imam Al Markaz, Gent), Redouane Ben Driss (psycholoog, psychotherapeut), Benhaddou Mohammed (therapeut en oprichter map, moslim advies punt)

MODERATIE: Samira Azabar (Motief vzw)

WAAR & WANNEER: De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent - 04/12/2011

2 opmerkingen:

  1. Interessante lezing. Ik zou graag de powerpoint willen hebben van mohammed benhadou. Wordt het binnenkort op de blog geplaatst ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste. Wij hebben de sprekers gevraagd om hun powerpoint door te geven. Maar ze zitten op dit moment even in het buitenland. We zullen de slides online zetten van zodra we die hebben.

    BeantwoordenVerwijderen