maandag 30 januari 2012

Egyptische democratie: realiteit of fictie?


Donderdag 9 februari 2012 | 18:00-21:30
Daarkom | Wolvengracht 18, 1000 Brussel

Een jaar na het aftreden van Mubarak maken we de balans op: kan de Arabische Lente de veranderingen brengen waar de betogers op het Tahrirplein op hoopten? Een Arabische avond met harira, film en een gesprek met Petra Stienen, Sami Zemni, Chams Eddine Zaougui, Iman Lechkar.

18:00u Ontvangst met Harira (Marokkaanse soep) en brood.

18:30: Film: "Tahrir - Place de la Libération" van Stefano Savona. (90 minuten, in het Frans): een kroniek van de dagdagelijkse kant van de revolutie; het verhaal achter de gezichten en stemmen op het plein.

20:00: Gesprek "Egyptische democratie: realiteit of fictie?" (in het Nederlands) met Sami Zemni, Chams Eddine Zaougui, Iman Lechkar.

Mubarak mag dan weg zijn, hoe lang duurt het vooraleer zijn erfenis van het corrupte politieke systeem ook weggezuiverd is? Veel van de lokale ambtenaren bleven zitten na de val van Mubarak en kunnen het bestaande stelsel gewoon doorzetten. Hoeveel is er veranderd? Is een nieuwe overheid gedoemd om te mislukken binnen de huidige economische situatie en een politieke erfenis van dictatorschap en corruptie? Wat is de uitkomst van de parlementsverkiezingen die eind 2011 werden georganiseerd? Moeten we de gevolgen van de democratische revolutie vrezen of toejuichen? Dit worden de vragen waarover we ons zullen buigen op 

Organisatie: deBuren en MANA i.s.m. Daarkom
Persbureau Reuters maakte een tweedelig portret van de Egyptische revolutie. De video's kan u hier bekijken.


2 opmerkingen:

  1. Is er een verslag van het gesprek inzake Egyptische democratie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn jammer genoeg geen geschreven verslagen beschikbaar.

    BeantwoordenVerwijderen