woensdag 28 maart 2012

DON'T PANIKZA 14.04 | 18:30
Daarkom vzw
Wolvengracht 18, 1000 Brussel

Pièces à Conviction, MANAvzw en Daarkom vzw organiseren op 14 april een boeiende avond over islamitische identiteit en rapmuziek.

De avond wordt op gang getrokken met een dj-set van DJ Keso, waarna de Brusselse première van de documentaire “Don’t Panik” volgt. Deze film van Keira Maameri brengt zes rappers in beeld, waaronder Manza Eliott Ness (België), Medine (Frankrijk) en Youss (Algerije), die moslim zijn. Er wordt stil gestaan bij de relatie tussen hun leven als artiest en als gelovige.

Na de film wordt in een debat met de filmmaakster en enkele artiesten, die werken vanuit een islamitische achtergrond, het thema verder besproken. Dr. Farid el Asri, antropoloog aan de UCL, die uitgebreid onderzoek voerde over de link tussen rapmuziek en islam, vervolledigt het panel. Moderatrice Najet Boulafdal (Manavzw) zal het gesprek in goede banen leiden en ook het publiek krijgt de kans vragen te stellen aan de panelleden.

Uiteraard wordt er niet alleen gepraat over muziek! De gerenommeerde rapartiesten Manza Eliott Ness, Defi J – bekende  namen uit de Belgische hiphop-scène – en Youss (Intik), Makizard en Dj Keso zorgen in een live session voor een muzikale afsluiter.

Le Roi Maje praat de avond vlotjes in het Nederlands en het Frans aan mekaar.

Kortom: een rijk gevulde avond die niet te missen valt voor muziekliefhebbers!
Info & reservatie : www.daarkom.be 02 227 64 10 info@daarkom.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten